BOOKING HUNDEHOTEL KATTEHOTEL PRISER ÅPNINGSTIDER ISOLAT/KARANTENESTASJON BUTIKK KLIPPESALONG JOBB KONTAKT

HVORFOR VAKSINERE /HVORDAN SMITTER KENNELHOSTE?

 

Organismer som forårsaker hoste kan være tilstede i luft fra en smittet hund, på samme måte som forkjølelse hos mennesker overføres. De luftbårne organismene vil bli båret i luften i mikroskopisk vanndamp eller støvpartikler. Dersom de pustes inn av en mottakelig hund, kan de feste seg på luftrøret og øvre luftveier.

 

Årsaken til at denne sykdommen virker så vanlig, og selv om den er kalt kennelhoste, er at når et antall hunder er sammen i et lukket miljø, som for eksempel i en kennel, dyrehjem eller innendørs hundeutstilling, har sykdommen mye større sannsynlighet for å bli spredt. Det samme er tilfelle med "forkjølelse" spredt fra menneske til menneske ... det er mye større sjanse for at den forekommer i et befolket, lukket miljø som et fly, heis, skole eller barnehage.

 

Alt som trengs for at smitte skal oppstå, er en enkelt kilde (infisert hund), et lukket miljø og mottakelige hunder i nærheten av infeksjonskilden. Infiserte hunder kan spre organismene i dager til uker, selv etter at de tilsynelatende har blitt helt friske!

 

Selv i de mest hygieniske, godt ventilerte, romslige kennelene finnes det mulighet for at hunder får Kennelhoste. Kennelhoste kan fås fra naboens hund, fra en Champion på en hundeutstilling, fra dyreklinikken. Kilden til sykdom er derfor som regel helt ukjent for den som håndterer hunden.

 

Mange hunder vil ha et beskyttende immunitetsnivå mot Kennelhoste via mindre eksponeringer av smittsomme organismer og vil ganske enkelt ikke få sykdommen selv om de blir utsatt. Andre hunder som aldri har hatt immuniserende subtile eksponeringer, vil være utsatt for Bordetella-bakteriene og tilhørende virus og utvikle tegn på hoste.

AIRPET HOTEL  Gamle Dalsveg 58 - 2032 Maura Telefon: 63 99 99 75  E-post: info@airpethotel.no   www.airpethotel.no Org.nr. 999 524 591